Design Blogger

Design Blogger featuring great design, architecture, fashion, graphics and innovation from across the globe.

 

Regenstein Learning Campus

The Regenstein Learning Campus is a new environmental discovery center and nature playground at the Chicago Botanic Garden. This six-acre horticultural center is LEED Platinum certified and serves as a vibrant community for more than 125,000 visitors each year. The design immerses families and children of all ages in a variety of outdoor experiences that engenders a deeper understanding of ecological systems. Visitors encounter a variety of natural experiences and explorations as they weave through the grassy mounds, water runnels, boulders, diverse woodland plantings and willow tunnels.

Continue reading

 

Topography 1

Located near a retail street West Palm Beach, this creates a featured amenity for visitors and locals alike. A sculptural seating piece made of laminated natural stone slabs acts to retain a rain garden managing storm water on site. The project drapes all native stone materials across the site to create a wave-like form. These stone slabs start from the plaza paving and sweeps upward to create the bench for people to sit. Visitors can sit in the shade of the canopy trees and view the integral art piece, or interact with the sculpture itself, finding ways to sit, stand, lie and climb.

Continue reading

 

Malangen

The Malangen retreat explores in particular the values of the different activities in everyday life through the interaction between spaces and functions. Each function and activity have been organised in separate volumes which are connected by in-between spaces. These in-between spaces have a primary function of separating activities and spaces, but also symbolises a journey between each activity. The main goal of the design is to bring to light values that are often forgotten in a hectic life and also highlight the connection and respect to the nature around us.

Continue reading

 

Cliff House

This is a fishing cabin with a mountain view, on the bank of Heaven River (‘Tenkawa’ in Japanese). Made of reinforced concrete, the shape is a simple tube, six meters long. The roadside end of the tube is counterweighted and anchored deep in the ground, so that it extends horizontally from the bank and hangs out over the water. The design is simple, the interior is spacious, and the riverside deck is open to the sky, the mountains and the river. Built below the road level, only the roof of the cabin is visible, from the roadside, so the construction does not block the view.

Continue reading

 

Nueve

CP-009 is a bike rack composed of two materials, recycled aluminum cast body and the upper part has a EPDM rubber surface whose objective is to protect your bike from scratches, both materials are fused in the same attractive, strong and functional geometry. The bike rack occupies little space and has the capacity to park two bicycles without them falling over. this product contribute to an orderly public space and encourage use of the bicycle as a means of non-motorized transportation.

Continue reading

 

Jiangshan Fishing Village

This project is a human-oriented preservation and renovation practice of a small village, aiming to meet the basic needs of modern cultural life for the residents. The first phase of the Jiangshan Fishing Village Renewal Plan consists of two parts, namely the renovation of the vacant old homes and the construction of rural public facilities. The design retains the external appearance of the rare old houses with the maximum degree in this village, hoping to emphasize the importance of regional characteristics and cultural heritage.

Continue reading