Private Residence by Ir Frank La Rivière

Ir Frank La Rivière Demonstrates The Space in Layers Private Residence

ir Frank la Rivière, the author of the highlighted work Private Residence:Space in Layers by ir Frank la Rivière says, This low budget private residence, realised on a deep plot of land in the mountains of Aomori prefecture, would automatically be long stretched. The design strategy of introducing in-between zones, results in an exploration of a sense of openness and transparency by making the depth of the space visually measurable. The effect is a layering of space. A spatial quality that allows looking through several spaces and enhances the feel of extensiveness. From the entrance, one can see through the living room, dining area and the Japanese room into the garden in the back..

Private Residence by Ir Frank La Rivière Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=61060

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Blogger homepage.

Design Competition
Copyright © 2010 - 2019 Design Blogger - designblogger.net - All Articles