Design Blogger

Design Blogger

Design Blogger featuring great design, architecture, fashion, graphics and innovation from across the globe.

 

Navigator

The original building is a 100-year-old Tianjin shipyard, respecting and paying tribute to the historical significance of the original building. The designer designed the project through the concept of a large ship driving on the sea, connecting the original showroom and the sales office which two separate buildings, through a corridor to form a complete building, and using the streamlined shape of the ship to design the building's outline, and with the design of the waterscape, the shape of thea large ship driving on the sea is formed.

Continue reading

 

Villa AT

Villa AT is located on a high vantage point, with an L-shaped floor plan pivots around a long curved glass façade, offering cinematic views of the landscape. The house stands in contrast to these boxy, conventional forms with a curving façade that uses wood in a fluid, contemporary way. Thin timber slats gently curve around the façade to create strong but soft forms. From a distance, the Villa AT has a serene, minimal appearance, but up close the rough texture of timber slats become apparent.

Continue reading

 

Impression Nanxi River

The designer seems want to present his project with local culture elements. We can feel some regional features and humanistic methods through the works. Chinese culture is mysterious and the history is quite long. How to express the real eastern aesthetic design in a right way is still a precious thing we should take care of. And in the form of a distinction between any similar projects, leaves us good impression! We wish there will be more project to be created with methods of sustainability and can be eco-friendly.

Continue reading

 

Exhale

Located in the heart of downtown Chapel Hill, the 140 West Urban Plaza is the first project in a larger town masterplan to invigorate this college town with greater pedestrian oriented landscapes. Framed by mixed-use development, this central gathering space offers a much-needed public forum for play. The plaza is anchored by a dynamic sculptural fog fountain that utilizes mist and color to define arterial pedestrian connections and encourage multi-generational engagement. This restorative project celebrates the hydrological cycles of the environment.

Continue reading

 

MODERN LODGE

Inspired by the owner's creative process of capturing an experience with a still photo, the house is two simple platonic forms - one resting on the other - pulled apart to create an aperture to the lake. The view is revealed once you enter the house, leaving the city behind and immersing yourself in lake living. The main public space is a wood clad, two-story volume filled with light and the lake view. This is contrasted by a crisp, white stucco volume housing the private functions. Large boulders unearthed during construction connect the house to the land, otherwise leaving the lot natural.

Continue reading

 

Topography 1

Located near a retail street West Palm Beach, this creates a featured amenity for visitors and locals alike. A sculptural seating piece made of laminated natural stone slabs acts to retain a rain garden managing storm water on site. The project drapes all native stone materials across the site to create a wave-like form. These stone slabs start from the plaza paving and sweeps upward to create the bench for people to sit. Visitors can sit in the shade of the canopy trees and view the integral art piece, or interact with the sculpture itself, finding ways to sit, stand, lie and climb.

Continue reading